Uspješno održana deveta radionica „Bolnice za plišane igračke“ sa djecom vrtića „Zvončić“

Dana 16.01.2024. godine uspješno održana radionica „Bolnica za plišane igračke“ sa djecom vrtića „Zvončić“. Radionica je imala za cilj pružiti djeci nezaboravno iskustvo učenja o medicinskim postupcima kroz igru i kreativnost.

Djeca su sudjelovala u kreativnim radionicama,  liječeći plišane bolesnike, a što je potaknulo njihovu suradnju, razvoj empatije te razumijevanje brige o drugima.

Studenti medicine dijelili su svoja iskustva iz medicinskih ustanova, pomažući djeci da shvate da nema potrebe za strahom od bijelih mantila.

Svako dijete koje je sudjelovalo dobilo je diplomu kao priznanje za njihovu hrabrost i vještinu liječenja, potičući pozitivno iskustvo i samopouzdanje.

Projekat „Bolnica za plišane igračke“ je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), te podršku Općine Novo Sarajevo. Radionica se održava u saradnji sa Udruženjem Centar razvojnih inicijativa (CRI) i Udruženjem studenata medicine u BiH (BoHeMSA).