„Bolnica za plišane igračke“ sa djecom vrtića „Zvončić“

Dana 16.01.2024. godine radionica „Bolnica za plišane igračke“ druži se sa djecom vrtića „Zvončić“. Ova radionica ima za cilj pružiti djeci nezaboravno iskustvo učenja o medicinskim postupcima kroz igru i kreativnost.

Djeca će imati priliku istražiti medicinsku opremu poput stetoskopa i drugih sredstava uz podršku studenata medicine. Djeca će se pretvoriti u male doktore, a studenti medicine će biti njihovi pacijenti. Ova interaktivna igra pomaže djeci da se osjećaju sigurnije prilikom posjeta liječniku. Studenti medicine dijelit će svoja iskustva iz medicinskih ustanova, pomažući djeci da shvate da nema potrebe za strahom od bijelih mantila.

Očekujte puno smijeha, kreativnosti i edukacije koja će djeci približiti svijet medicine na prijateljski način.

Projekat „Bolnica za plišane igračke“ je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), te podršku Općine Novo Sarajevo. Radionica se održava u saradnji sa Udruženjem Centar razvojnih inicijativa (CRI) i Udruženjem studenata medicine u BiH (BoHeMSA).