“Bolnica za plišane igračke” sa djecom u vrtiću „Aprilski cvjetovi“ 

Želimo s vama podijeliti čaroliju održane edukativno-zabavne radionice pod nazivom “Bolnica za plišane igračke” koja je održana danas u vrtiću „Aprilski cvjetovi“.

Bilo je to posebno iskustvo ispunjeno smijehom, učenjem i maštovitom energijom. Naša grupa malih istraživača liječila je svoje plišane igračke.

Plišane igračke su prošle kroz sve faze “liječenja” – od toga da su imale “groznicu” do “lomova” koje smo snimali u našem  improviziranom rendgenu. Djeca su s veseljem preuzimala uloge doktora, razvijajući time svoje socijalne vještine.

Projekat „Bolnica za plišane igračke“  je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Radionica je održana u saradnji sa Udruženjem Centar razvojnih inicijativa (CRI) i Udruženjem studenata medicine u BiH (BoHeMSA).

Nije bilo samo smijeha i zabave, već i prilike za učenje o medicini, suradnji i brigama za druge. Cilj ovih radionica je smanjiti strah od doktora kod djece i podržati njihovo zdravlje.

Za više informacija o budućim radionicama i projektu „Bolnica za Plišane Igračke“ kontaktirajte nas na: info@razvojneinicijative.ba.