“Bolnica za plišane igračke” dolazi u vrtiće “Rosica” i “Košuta”

"Bolnica za plišane igračke" dolazi u vrtiće “Rosica” i “Košuta”

U sklopu projekta “Bolnica za plišane igračke,” koji se realizuje u saradnji Centra razvojnih inicijativa (CRI) i Bosanskohercegovačkog medicinskog studentskog udruženja (BoHeMSA),  koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija, uz podršku Općine Novo Sarajevo, s ponosom najavljujemo niz novih radionica u vrtićima Novog Sarajeva.

"Bolnica za plišane igračke" dolazi u vrtiće “Rosica” i “Košuta”

Nakon uspješno provedenih radionica u vrtiću “Zvončić,” i “Mašnica” naša vesela bolnica dolazi u:

  • Vrtić Rosica: srijeda, 11. oktobra 2023. godine
  • Vrtić Košuta: utorak, 24. oktobra 2023. godine

Ovaj projekt ima za cilj promijeniti način na koji djeca doživljavaju odlazak kod doktora tako da spaja igru i edukaciju na jedinstven način. Naša “Bolnica za plišane igračke” omogućava mališanima da postanu pravi mali doktori dok se zabavljaju i uče o važnosti brige o vlastitom zdravlju.

Ove radionice su prilika za djecu da razviju zdravstvenu svijest kroz interaktivne aktivnosti, kreativnost i smijeh. Nastavljamo s misijom osnaživanja djece i roditelja kako bi se smanjio strah od odlaska kod doktora i promovirala prevencija u ranom djetinjstvu.

Za više informacija o budućim radionicama i projektu “Bolnica za Plišane Igračke,” kontaktirajte nas na: info@razvojneinicijative.ba.